In het hier en nu en continue...

Gepubliceerd op 1 september 2024 om 20:30



Het is zondag en begin van de avond. Huishouden is gedaan, gekookt voor vandaag en morgen. De was gedraaid, plantjes binnen water gegeven en als de zon onder is dan de plantjes buiten voorzien van voldoende water. Ik zit in mijn werkkamer. Nagels staan mooi in de lak. Nu wachten totdat ze droog zijn. Laptop staat aan dus is het tijd voor een blog a la Syr.


Blogs maken vind ik heel leuk. Mijn blogs kunnen varieren van specifieke onderwerpen, tot diepzinnige blogs die stof geven tot nadenken. Vaak een combinatie van beide. De laatste tijd krijg ik reacties van mensen die zeggen dat ze de blogs die ik maak over mijn alledaagse bezigheden in het leven het leukst vinden. Ze geven aan dat ze zich helemaal meeleven in de blog. Ik ga proberen om vaker een 'alledaagse' blog te delen.



Morgen is het maandag. Het weekend gaat naar mijn gevoel altijd zo snel voorbij. Ik vind het fijn als mijn huishouden gedaan is. Ik hou van een schoon en opgeruimd huis. Heerlijk om zo de nieuwe week te beginnen. Gisteren ben ik naar mijn oma gegaan. Ze woont een eind verder, niet bepaald om de hoek van de deur. Fysiek contact vind ik beter dan telefonische gesprekken. Toen ik in de avonduren weer naar huis ging zei ze: 'Ik vond het zo een leuke dag, lieverd. Dank je wel'. Dat is toch hartverwarmend.


Vandaag voelt echt als een zondag voor mij. Ik ben aan het bijkomen van de drukke week die ik heb gehad. Ik viel in de middag bijna in slaap op de bank. Maar ik heb mijzelf wakker gehouden, anders kwam er niks van mijn huishouden terecht. Ik zit mijn planning voor de aankomende week te bekijken. Deze week begin ik weer met sporten. Mijn sportschool had een zomerstop en is vanaf 1 september weer open. Soms vraagt er iemand aan mij:'Waar haal je de motivatie vandaan?'. Nou...eerlijk gezegd...niet...nergens vandaan?Verstand op nul en gaan. Als ik eenmaal aan het sporten ben dan gaat het wel. En het gevoel na het sporten is echt top. Maar daar is ook alles mee gezegd. Maar ik sport wel. Voor mijn gezondheid!


Ik sport bij een sportschool voor vrouwen. Sorry mannen, maar jullie zijn daar niet welkom. Ik weet dat er mannen zijn die respectvol zijn naar vrouwen in de sportschool (en vrouwen naar de mannen toe). Maar ook weer een hoop niet. Ik heb zelfs meegemaakt dat mannen achter de vrouwen de kleedkamer binnen liepen. Schandalig! En daar heb ik bij deze sportschool totaal geen last van. Als vrouw kan je ongestoord in je sportlegging trainen, zonder het gevoel te hebben een attractie te zijn. De sportcoaches daar zijn echt geweldig. Ze zijn streng, maar helpen je met het behalen van je gewenste resultaten. Ze motiveren je en halen het beste in je naar boven. Ik volg zelf 2 keer in de week Zumba lessen en 1 keer in de week doe ik aan krachttraining. Ik vind het ook fijn om soms te gaan wandelen bij het water of ergens anders in een natuurgebied bijvoorbeeld. En zwemmen vind ik ook leuk.

Om naar de sportschool te gaan is soms een opgave voor vele. Ik had dat ook toen ik bij een reguliere, gemengde sportschool ging sporten. Begrijp mij niet verkeerd. Ik bedoel niet dat alle reguliere, gemengde sportscholen zo zijn. Maar wel de sportschool waar ik ging sporten, althans mijn ervaring daar. Ik voelde mij totaal niet op mijn gemak. Ze lieten mij aan mijn lot over. Als ik vragen had, was er niemand beschikbaar die mij kon helpen. Persoonlijke begeleiding was er niet. Ik ben gestopt en heb toen heel lang niet gesport. Ik was gedemotiveerd om thuis te sporten. Ik hield dat niet lang vol. Terwijl ik van alles thuis heb liggen om aan de slag te kunnen. Ik voel mij bij de sportschool waar ik nu ga sporten vanaf dag 1 zeer prettig. Soms is het even zoeken wat werkt en waar jij je prettig bij voelt. Heb jij net als mij toendertijd je schouders laten zakken, maar wil je wel wat doen voor je gezondheid. Zit niet bij de pakken neer. Zoek eerst uit wat je leuk vind om te doen. Een kennis van mij houd van dansen, maar heeft last van paniekaanvallen. Ik heb haar geadviseerd om te zoeken naar een kleinschalige dansschool en vragen of zij ook overdag lessen geven, zodat ze de drukte wat kan vermijden. Weer iemand anders die ik ken vind zwemmen heel leuk. Er zijn zwembaden genoeg waar je banen kan gaan zwemmen. Je bent dan vaak in het water met meerdere, allemaal met dezelfde doel. Lekker banen gaan zwemmen. Dat kan je motiveren. Het is maar hoe je het bekijkt. Waar een wil is, is een weg.


Ik slenter letterlijk naar de sportschool. Echt waar. Als je mij ziet lopen, zie je nog net niet mijn ziel onder mijn arm. Maar eenmaal binnen gaat die knop om en voel ik mij gemotiveerd. Ik ga er dan ook helemaal voor. Na het sporten voel ik mij 'on top of my world'. Het sporten brengt mij weer terug in het hier en nu. Ik leef in het moment. Wanneer ik bezig ben met sporten, vergeet ik de wereld om mij heen. Ik kan mijn dag (of week) van mij af schudden. Wanneer je sport, ben je toch echt goed bezig en is je lichaam je zeer dankbaar. Mentaal voel je je ook sterker. Daag jezelf op een gezonde manier uit in de sportschool en je spreekt je innerlijke kracht aan. Ervaar hoe sterk jij bent. Zorgen voor je zelf en je zelfliefde vergroten. Het is essentieel in ons bestaan. Daar hoort (naar mijn mening) bewegen bij.


Dus wil je gaan beginnen met sporten? Ik zou zeggen, begin bij het begin. Doe iets wat je leuk vind, bouw het op, zet door en hou vast. Ben je net als mij soms minder gemotiveerd om naar de locatie te gaan, so be it. Als je maar gaat, dan komt de rest vanzelf wel. Trek aan de bel als je ergens tegenaan loopt. De wereld zit vol met mensen die je maar al te graag op weg willen helpen.



Ik heb een blog getypt en mijn nagellak is inmiddels droog: win-win situatie. Ik ga nog even de plantjes buiten verzorgen en kijken naar de zonsondergang. Fijne avond!



© Blog a la Syr

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.