Spiritueel bewust leven betekent...

Gepubliceerd op 11 augustus 2024 om 16:00



Spiritueel bewust leven betekent dat je leefstijl en bewustzijn je hoogste prioriteit is. In het proces van spiritueel ontwaken verleg jij je aandacht van buiten naar binnen. Dit is een proces waarbij je meerdere fases doorloopt. Je gaat je zelfliefde en eigenwaarde vergroten. Je luistert naar je eigen wensen, niets doet wat je niet wilt en niet tegen je gevoel ingaat.


What goes around, comes around. Wat je geeft, krijg je in drievoud terug.



Seva betekent in het sanskriet: Onbaatzuchtige liefdadigheid.
Dana betekent in het boedhisme: Vrijgevigheid. Sadaqa betekent in het arabisch: Vrijwillige liefdadigheid.



Vrijgevigheid zorgt ervoor dat wij onze ego kunnen transcenderen. Het onbaatzuchtig dienen zonder er iets van terug te verwachten. Onbaatzuchtige liefdadigheid is een vorm van Karma Yoga. Door zo te handelen kunnen we zuiverheid van hart en denken bereiken.


Een mooie gezegde in het sanskriet van meneer Sham Hira (Voorzitter bij Stichting Sociaal Culturele Activiteiten Zoetermeer SSCAZ/Lid in de orde van Oranja-Nassau) is: ‘Boond boond se samundar bana hai’. Dat betekent:' De oceaan is samengesteld uit vele druppels. De kracht zit in het bundelen van al die individuele krachten.


Seva is voor iedereen die zoekt naar een gezonde balans tussen geven en ontvangen. Wacht niet op een speciaal moment. Praktiseer vormen van liefdadigheid gedurende je alledaagse leven. Je komt zelf mensen en situaties tegen waar jij je steentje kan bijdragen als je er voor open staat. 


Klein of groot.
Minimaal of maximaal.
Toegewijd en taakgericht.
Vreugdevol door verbinding.


'In liefdadigheid is er geen overdaad'.


'We leven door wat we krijgen, maar we maken een leven door wat we geven.'

 

Foto: Gezellige praatjes maken met ezel Pierrick (Ezelshoeve)



© Blog a la Syr

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.